‘Welkom op mijn website’, je ziet het nog steeds vaak. Ja echt, ben ik welkom op jouw website? Ik voel me niet welkom omdat het er staat. Wel als ik alles snel kan vinden en weet wat je aanbiedt. Clichés zijn eerder afhakers dan conversieverhogers. ‘Welkom op mijn website’ is daar een sterk voorbeeld van.
Gebruik de titels goed
Titels zijn belangrijk om de lezer je tekst in te trekken, maar ook voor SEO. Woorden die in de titels staan, hebben meer waarde dan woorden in de tekst. ‘Welkom op mijn website’ is meestal de hoofdtitel en daarom ook de belangrijkste voor de zoekmachine. Zijn dat de woorden waar je op gevonden wil worden als bijvoorbeeld loodgieter in Delft of zou ‘Loodgieter in Delft’ misschien een betere titel zijn? Voor SEO zeker, voor de gebruiksvriendelijkheid misschien niet, dat ligt er een beetje aan wat je nog meer aanbiedt. Maar beter dan ‘welkom’ is het sowieso.
Bekijk het in het echte leven
Stel je loopt een winkel binnen en iemand roept gelijk: “Welkom in mijn winkel” en begint misschien ook gelijk te vertellen wat ze als klein kind allemaal leuk vond om te doen en daarom een winkel is begonnen. Beetje gek nietwaar? Waarom is het dan op internet wel normaal? Hoe vaak bel je zomaar bij iemand aan voor een kop koffie omdat er ‘welkom’ op de deurmat staat?
Zo heet je iemand welkom
Goed, hoe laat je iemand wel welkom heten? Jij kent je website goed, maar de bezoeker die als eerste op je website komt niet.
- Stel de bezoeker gerust. Zorg dat je direct vertelt wat hij op je site kan verwachten, zodat hij weet dat hij goed is.
- Laat de lezer direct weten waarom hij op jouw site goed is.
- Geef je site een persoonlijke touch door de lezer centraal te stellen en met afbeeldingen die de bezoeker aanspreken.
- Zorg dat de gebruiker weet waar hij heen moet, dat de navigatie duidelijk is.
- De site goed en snel werk, ook op de telefoon.
- De bezoeker een cadeautje krijgt (gratis informatie, nieuwsbrief)
- De tekst prikkelend geschreven is
Vaarwelkom
Heb jij ‘welkom op je website’ op je site staan? Dan weet je nu dat dat misschien niet de beste term is. Goed moment om dit gelijk aan te passen naar een interessantere titel. Optimaliseer je website voor de gebruiker, dan komt het gevoel van welkom zijn vanzelf.
Goede tip hè? Well, you’re welcome.